La Brigada instal·la faroles solars al camí Sant Gregori i millora la visibilitat

07/05/2024

Les faroles disposen d'un sistema amb sensors de moviment que detecta el pas de vianants i vehicles. També s'ha habilitat un aparcament als voltants de l'ermita i s'ha millorar la senyalització horitzontal.

Amb motiu de la celebració de la romeria de Sant Gregori, la Regidoria d'Obres i Serveis ha dut a terme diferents treballs de millora als voltants i accessos a l'ermita. El més important, la instal·lació de faroles solars al llarg de tot el camí de Sant Gregori, una actuació llargament reclamada pels veïns i que millorarà de manera notable la visibilitat i la seguretat a la zona.

«Tenint en compte que la xarxa elèctrica no arriba al camí de Sant Gregori --ha explicat el regidor d'Obres i Serveis, Fabián Flos--, hem buscat la manera més viable, econòmica i ecològica de proporcionar llum a aquest camí emblemàtic de Benicarló».

Flos ha detallat que «les faroles solars disposen d'un sistema que mentre no detecten cap moviment, es mantenen il·luminades a un 33% d'intensitat, mentre que quan reconeixen un vianant o un vehicle a una distància d'uns sis/set metres aproximadament, s'encenen al 100% d'intensitat». «Amb aquest sistema --ha assegurat el regidor-- s'aconsegueix que les bateries puguen aguantar tota la nit».

A més de la instal·lació de les 45 faroles, que s'acabaran de col·locar entre avui i demà, s'ha habilitat un pàrquing per a més de 200 vehicles a la vora de l'ermita, s'ha repintat la pintura vial i s'han desbrossat algunes parcel·les per a evitar possibles incendis a causa de la calor extrema.

Per últim, i per tal de millorar l'accés a l'ermita, la Policia Local està estudiant la possibilitat d'ubicar una rotonda a l'encreuament que dona accés al camí de Sant Gregori des del pas subterrani de la Guàrdia Civil. Aquesta rotonda, que també dóna accés a l'antiga N340, milloraria notablement la seguretat en la zona.