L’exèrcit ajudarà a reforçar el control de les mesures de confinament a Benicarló

Militars del batalló del Quarter General Terrestre d'Alta Disponibilitat (CGTAD) de Bétera es desplaçaran a Benicarló per donar suport a Guàrdia Civil i Policia Local. En els últims dies s'han detectat molts de desplaçaments no previstos en les mesures de confinament.

El programa Viu Actiu es reinventa per a continuar al servei de la salut de la població

S'han gravat diversos vídeos amb exercicis i recomanacions que permetran els usuaris de Viu Actiu continuar exercitant-se des de casa. El personal tècnic especialitzat també ha elaborat fitxes de treball per a gent adulta i major.

Els residents del Centre Geriàtric es comuniquen amb les famílies per videotrucades

El Centre ha posat a disposició de les famílies i residents dos telèfons mòbils per a facilitar el contacte visual. Els residents estan acompanyats en tot moment per la psicòloga o l'animadora sociocultural, que els ajuden a comunicar-se.

Serveis Socials amplia el Servei d’Assistència a Domicili i el programa de Menjar a casa

El SAD disposarà d'una nova auxiliar i ampliarà la jornada a quatre auxiliars que actualment tenien contracte a temps parcial. S'està reforçant el seguiment telefònic a famílies vulnerables amb menors a càrrec i es coordina amb Caritas i Creu Roja l'entrega d'aliments no peribles.

Benicarló rep material preventiu procedent de les institucions i de donacions privades

Establiments com La Catalana, la Clínica Dental Benicarló o els bombers forestals han fet donació de diversos equips de protecció a l'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE). El material complementarà l'equipació de què disposen els centres procedent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

IFF dona a l’Ajuntament 360 mascaretes per a diferents departaments municipals

La multinacional s'ha afegit a altres empreses que en els últims dies han donat material preventiu. L'empresa està dedicada actualment a fabricar desinfectants per fer front al coronavirus.

L’Ajuntament suspén el cobrament de tots els rebuts mentre dure l’estat d’alarma

Se suspén el cobrament dels guals i de la taxa de càrrega i descàrrega de mercaderies que estava previst per a l'1 d'abril. Tampoc es cobrarà l'ocupació de via pública i els impostos de vehicles i de recollida de residus mentre estiga en vigor l'estat d'alarma.

La Policia Local posa 47 denúncies en la primera setmana de confinament pel COVID19

Les denúncies es deuen a l'incompliment del Reial decret 463 que estableix les mesures que regulen el confinament. La majoria s'han interposat a persones que estaven a la via pública o circulaven en vehicle sense causa justificada.

Medi Ambient activa un protocol de neteja i manteniment dels contenidors

Es revisen i es reparen diàriament els contenidors amb obertura per pedal per a evitar que s'hagen de tocar amb la mà per a obrir-se. S'ha incrementat la freqüència de neteja dels 1.100 contenidors repartits per tota la ciutat.

Serveis Socials habilita tres línies de telèfon directes per a atendre persones vulnerables

Els telèfons serviran per a què persones majors que viuen soles, persones que necessiten suport emocional o famílies vulnerables puguen contactar directament amb els Serveis Socials. L'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.