Medi Ambient inicia la neteja de la làmina d’aigua de la Basseta del Bovalar

13/05/2024

En les pròximes setmanes s'instal·larà el nou mobiliari que s'ha adquirit per a acabar d'adequar aquest paratge natural municipal.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Benicarló, Borja Castell, ha visitat el paratge natural de la Basseta del Bovalar amb motiu dels treballs de neteja de la làmina d'aigua que es duran a terme avui i demà. «Els treballs que avui comencen --ha dit el regidor-- són una magnífica notícia perquè suposaran la recuperació d'un dels espais naturals més emblemàtics de Benicarló, no només pel seu valor natural sinó per la imatge que aporta a la nostra ciutat».

Els treballs, que finalitzaran demà mateix, consistiran a tallar i retirar la vegetació que s'acumulava dins de la làmina d'aigua amb l'objectiu de preservar la salut i mantenir aquest entorn en òptimes condicions.

Borja Castell també ha anunciat que l'Ajuntament ha invertit 15.000 euros en mobiliari nou per a tot l'entorn de la Basseta, concretament banquets, cadires, papereres i baranes protectores que s'instal·laran en les pròximes setmanes. «Volem que la Basseta no siga només un espai natural de referència sinó també un lloc de trobada de moltes famílies benicarlandes i de gent que ve de fora a visitar-la».

El regidor ha recordat que la neteja i adequació de la Basseta són fruit de la reunió que van mantindre a primers d'any l'alcalde, Juanma Cerdá, i ell mateix, amb el director general del Medi Natural, Raúl Mérida, «en la qual vam traslladar la necessitat d'actuar de forma imminent a la Basseta». «La reunió --ha subratllat Borja Castell-- també va servir per a iniciar els tràmits per a la firma d'un conveni que permetrà fer-nos càrrec de la neteja i desbrossament de la Basseta, amb càrrec al pressupost de la Conselleria».

Cal recordar també que, el passat mes de gener, la brigada forestal de la Mancomunitat de la Taula del Sénia es va encarregar de netejar i desbrossar la part terrestre de la basseta, des del vial que hi dona accés, fins als camins que transcorren per dins de l'espai natural.