Finalitzen els treballs de manteniment i accessibilitat a l’Hort de la Mar

27/06/2024

S'ha col·locat malla anti-herba i grava per a evitar les males herbes i s'han instal·lat passarel·les de fusta per a millorar l'accés dels usuaris amb mobilitat reduïda. Agricultura ja treballa en la nova licitació de les parcel·les, que estarà llesta per al 2025.

El regidor d'Agricultura, Borja Castell, ha visitat avui l'Hort de la Mar una vegada finalitzats els treballs de manteniment i neteja de l'espai, que han millorat la imatge i l'accessibilitat d'aquest espai verd dedicat a l'agricultura ecològica ubicat a la vora de la mar.

La principal actuació s'ha centrat en la instal·lació de malla anti-herba i la col·locació de grava al llarg dels accessos a les parcel·les, una mesura que evitarà el creixement de males herbes en el futur. «Aquesta decisió s'ha pres, sobre tot, per a fer una inversió rendible en el temps i evitar totes les despeses corrents de neteja i manteniment que es generaven contínuament», ha explicat el regidor.

A més de desbrossar tot l'Hort de la Mar, també s'han instal·lat passarel·les de fusta per tal de facilitar l'accés i el desplaçament dels usuaris amb mobilitat reduïda que integren l'associació Ateneu Maestrat (que atén persones amb dany cerebral sobrevingut) i que també gestionen un espai propi dins de l'Hort de la Mar. «Aquesta era una demanda de l'associació».

Nova licitació de les parcel·les

El regidor d'Agricultura ha anunciat que el departament que dirigeix ja està treballant en la redacció de les bases per a licitar de nou les parcel·les de l'Hort de la Mar. «Ja fa un parell d'anys que van caducar les adjudicacions i la nostra intenció és renovar-les i tindre-ho tot a punt a finals de 2024 o principis de 2025».

Borja Castell ha afegit que «a més de traure a licitació les parcel·les també farem canvis en el reglament de funcionament de l'Hort de la Mar per tal que puguem fer un seguiment periòdic i controlar si els usuaris fan un ús correcte de les seues parcel·les».