La Policia Local es forma en l’ús de desfibril·ladors i control d’hemorràgies

03/05/2024

El curs de formació pretén millorar la capacitat de resposta davant d'emergències mèdiques.

Agents de la Policia Local de Benicarló han participat en un curs de formació sobre l'ús del desfibril·lador extern automàtic (DEA) i control d'hemorràgies, una iniciativa que forma part del programa de formació contínua del cos policial i que busca millorar la capacitat de resposta davant d'emergències mèdiques i situacions crítiques en l'àmbit local.

El curs ha proporcionat els agents de policia els coneixements i les habilitats necessàries per a administrar primers auxilis efectius en casos d'aturada cardíaca i hemorràgies greus. A través d'una sessió teoricopràctica, els participants han aprés tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP), el maneig adequat de desfibril·ladors automàtics externs (DEA) i com controlar hemorràgies greus fins a l'arribada d'assistència mèdica especialitzada.

La formació ha estat impartida per professionals de la salut, que han destacat la importància duna resposta ràpida i eficaç en situacions de crisi per salvar vides.

El cap de la Policia Local, Víctor Cheto, ha assenyalat que «aquest tipus de cursos ens proporcionen les habilitats necessàries per a intervenir de manera efectiva en situacions crítiques i brindar assistència vital en moments de màxima necessitat».

Durant els quatre mesos d'aquest 2024, els agents de la Policia Local de Benicarló han realitzat diversos cursos de formació interna, entre d'altres, un curs de formació en manipulació i ús de radars, prevenció d'incendis forestals, l'ús del nou programa de gestió anomenat INFOPOL i, a més, un programa conjunt amb la Guàrdia Civil, anomenat 'Programa Patio' (Pla anual de tècniques d'intervenció operativa), per a detenció de persones conflictives.